Schabowe Pockety by Maciomen
Składniki :
*schab bez kości 4 grube plastry
*2 ogórki kiszone
*kostka żółtego sera ( ok 8 plasterków )
*szynka rodzaj wedle gustu ( 4 plasterki )
*olej do smażenia
*2 jajka
*szklanka mąki
*2 szklanki bułki tartej
*papryka słodka w proszku
*zioła prowansalskie
*wegeta
*pieprz
2-Kwadraty posypujemy wegetą, papryką słodką, i ziołami prowansalskimi, następnie pieprzem-proporcje jak kto lubi , byle nie przesadzać :)
3-Na kwadratach układamy ser żółty w plastrach , szynkę , ogórka (pół) i ponownie ser
wszystko w taki sposób by nie wystawało poza krawędzie kwadratu
4-Rogi zakładamy do środka tak,by nie było szczelin przez które może uciec ser w czasie smażenia i dociskamy
5- Pockety panierujemy kolejno mąka-jajko-bułka
6-Smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż do uzyskania widzimisiowego stopnia wysmażenia panierki :D
Smażenie proponuję rozpocząć na stronie na której zrobiliśmy zakładki .
Smakuś ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz